TR | EN

- TARİHÇE -


29 Ekim 1923’te, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran T.B.M.M.'nin milletvekilleri arasında yer alan; ülkemizin yeniden yapılanma sürecinde kendi üzerine düşen görevleri özveri, inanç ve aşkla yerine getiren Ahmet Remzi Güres, Güres Group’un temellerini 1938 yılında, Manisa Saruhanlı’da kurduğu çiftlikle attı. 

Ahmet Remzi Bey’in 1963’te 600 adet tavukla Saruhanlı’da kurduğu tavuk çiftliği ile birlikte, Güres Group’un bugün liderlik misyonunu üstelendiği yumurta sektöründeki faaliyetleri start aldı. Tarla ziraatı, meyvecilik, büyükbaş süt hayvancılığı alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulan Güres Group’un doğuş ve resmi kuruluşunu simgeleyen 1963 senesi, grubun mısır, buğday, üzüm ve pamuk üretimine de başladığı sene oldu. 


1985’te, entegre tesislerinin yem ihtiyacını karşılamak için 5000 kg / saat kapasiteyle çalışan Güres Yem Fabrikası kuruldu. Artan ihtiyaç ile birlikte, 1998 yılından itibaren 90 tonluk 9 adet dozaj silosu ile toplam 25.000 tonluk ham madde stoku entegre tesislerine dahil edildi.


1989 yılı, Güres organik gübrecilik faaliyetlerinin başlangıcı oldu. Organik Gübre Tesisi yatırımı ile birlikte, grubun kendi tesislerindeki tavuklardan elde edilen gübreler işlenerek toz ya da pelet formlarına getirilmeye ve çuval ambalajlar halinde tarım ve seracılık sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere piyasaya sunulmaya başlandı. 

1997 yılında civciv üretiminin yapıldığı damızlık ve kuluçka tesisleri kuruldu. Bahsi geçen tesislerde, uzun yıllar süren genetik çalışmalar ve geniş kapsamlı saha çalışmaları sonucunda çok sayıda iyi kaliteli yumurta verebilen, cinsiyeti tüylerinden ayırt edilebilen, sakin ve uysal karakterli bir Beyaz Leghorn türü olan “Bovans White” civcivlerin üretimine başlandı. 


Güres Group, 2000 yılında 37 yıllık ve tecrübe ve birikimini teknoloji alanına da taşıma kararı aldı. Böylelikle Güres Tavukçuluk Teknolojisi Makine Sanayi ve Dış Ticaret LTD. ŞTİ. adı altında; yumurtacı tavukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için tam otomatik sulama ve yemleme, tam otomatik yumurta ve tam otomatik gübre toplama sistemlerine sahip kafes üretim tesisi faaliyete geçirildi.

2002 senesi Güres Viyol Fabrikası’nın kurulduğu sene oldu. Fabrikada üretilen viyol türleri sayesinde, elde edilen yumurtaların müşterilere en uygun şekilde ulaştırılması mümkün kılındı. 

2008 yılında, Güres Tavukçuluk Teknolojisi artan tavuk kafesi talepleriyle birlikte, Manisa  Saruhanlı'ya kurulan daha modern üretime dayalı yeni fabrikasına taşındı.

2012 yılına gelindiğinde Güres Group yatırımlarına bir yenisi eklendi ve bıldırcın yumurtası üretimini, kaliteli ve sağlıklı koşullara taşıyan Güres Bıldırcın Yumurtası Üretim Tesisi kuruldu. Tesisin kurulması ile birlikte Güres Group, Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı bıldırcın yumurtası üreticisi konumuna ulaştı.


2012 senesinde Güres Group için yaşanan bir diğer önemli gelişme, Pastörize Sıvı Yumurta Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesi oldu. Yurt dışından özel olarak getirilen son teknoloji cihazların kullanıldığı, üst düzey üretim kapasitesine sahip olan ve  “insan sağlığı” ön planda tutularak son derece temiz ve hijyenik koşullarda üretim yapan tesis sayesinde, günde 60 ton yumurta pastörize edilebilmeye başlandı.

2014 yılında, büyüyen ve kapasitesi sürekli artan Güres Organik Gübre Tesisi yeni ve daha modern tesislerine taşındı.

Artan üretim kapasitesi ile birlikte müşterilere daha iyi hizmet verebilmek adına, 2015 yılında İshakçelebi’de bulunan Güres Paketleme Tesisi faaliyete geçirildi.

Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı, Avrupa’nın ise en büyük bıldırcın tesisleri arasına giren Güres Bıldırcın Eti Üretim Tesisi, 2016 senesinde faaliyetlerine start verdi. Tesiste kullanılan otomasyon sistemi ve yüksek teknoloji sayesinde, Avrupa standartlarında üretim yapılmaya başlandı.

Artan kapasitelerinin ardından müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına yeni paketleme tesislerini de bünyesini ekleyen Güres Group, yapmış olduğu yatırımlarla bugün kümes sayısını 3, kuluçka ve damızlık tesislerinin kapasitesini ise 2 katına çıkarmıştır. 

54 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile her geçen gün büyümeye ve Türk gıda sektörünün öncülerinden olma yolunda ilerlemeye devam eden Güres Group, faaliyete geçirdiği yenilenebilir enerji projeleriyle de çevre ve doğal kaynakların korunmasında büyük atılımlar yapmaktadır.




Güres GroupYumurta Üretim Tesislerinden, Yem Fabrikasına, Viyol Fabrikasından, Kuluçka, Yarka ve Damızlık Üretim Tesislerine, Gübre Üretim Tesisinden, Kafes ve Ekipman Üretim Fabrikasına, ülkemizin tek çatı altına toplanmış, en büyük tam entegre yumurta üretim tesisidir. Güres Group, 700.000 metrekarelik açık alan üzerine, 250.000 metrekarelik kapalı alanda, yıllık 1.000.000.000 adet yumurta üretimi gerçekleştirmekte ve yumurta tavuğu kafes ürünleri ile tüm Türkiye'ye ve yurt dışı pazarına hizmet etmektedir.