Güres Group

Hayvan Sağlığı Politikası


VİZYON

Kaliteli ve sağlıklı ürünler ile dünya tavukçuluk sektöründe; güvenilir, sürekli gelişen, ürün ve hizmetine değer katan lider bir kuruluş olmaktır.

MİSYON 

Yenilikçi, çalışanların ve paydaşların ihtiyaçlarına duyarlı, toplumsal, çevreye saygılı, kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle ürettiği sürdürülebilir yüksek kalitede ekonomik ürün ve sistemlerle sektöründeki ihtiyacı karşılamaktır.

GEREKÇE

Hayvan Sağlığı politikamız, güncel biyogüvenlik uygulamaları çerçevesinde, koruyucu hekimlik prensiplerine bağlı kalarak mevzuata uygun sağlık uygulamalarını içermektedir. 
Bu politikanın gerekçesi yumurta üretiminde, gıda zincirinin bir parçası olan çiftlik hayvanlarının sağlığını güvence altına almak ve insan sağlığını korumak amacıyla olumsuz dış etkenler arasındaki risk değerlendirmesini yapabilmektir. 

STRATEJİ 'Koruma tedaviden ucuzdur.'

Güres Group olarak hayvansal üretim stratejimiz; sağlıklı damızlık, sağlıklı civciv, sağlıklı tavuk ve sağlıklı yumurta üreterek insan tüketimine sunmaktır.

Biogüvenlik: Tesislerimizden hastalıkları uzak tutabilmek için; 
Araç ve ekipman giriş çıkışlarının kontrol edilmesi ve dezenfekte edilerek girişinin sağlanması,
Çiftlik giriş çıkışlarında duş alınarak kıyafet değişiminin yapılması ve el ayak dezenfektanları kullanılması, 
Kümes girişlerindeki temiz bölge kirli bölge ayrımına ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması,
Ziyaretçi girişlerinin kayıt altına alınması ve sınırlandırılması,
İşletme sınırlarının yabani hayvan ve tehditlerden korumak amacıyla tel örgülerle çevrilmesi,
Haşere ve kemirgen mücadelesi,
Tavuk gübrelerinin kontrollü şekilde uzaklaştırılması, işlenmesi ve dönüştürülmesi ( Biyokütle enerji üretimi ) sağlanır.

Sürü Yönetimi ve Sağlığı: Sürülerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için tam otomatik, korunaklı kümeslerde; stres faktörleri minimize edilerek optimum ısı, ışık ve havalandırma koşulları sağlanır.
Kuluçka, damızlık, yetiştirme ve üretim tesislerinde, sürülerin günlük olarak performans değerleri, yem ve su tüketimlerinin takibi yapılır ve kayıt altına alınır. İşletme temizlik ve dezenfeksiyonları düzenli olarak yapılır ve laboratuvar kontrolleriyle etkinliğinin ölçülmesi sağlanır.  

Besleme: Hayvanların ihtiyaçları doğrultusunda besleme programlarının hazırlanması ve yem üretiminde kullanılan hammaddelerin kabulü esnasında ve kullanım öncesinde gerekli mikrobiyolojik ve toksikolojik analizleri yapılmaktadır. 

İçme suyu kalitesi: İçme sularının düzenli olarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılarak, sürülerin sağlıklı su tüketmeleri sağlanır.  

Aşılama: Hayvanların hastalıklara karşı direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla temel prensiplere göre uygulanır. Sürülerin bağışıklık durumları rutin aralıklarla yapılan laboratuvar testleri ile ölçülür ve gerektiği durumlarda aşılama tekrarlanır. 

UYGULAYICI BİRİMLER

Güres Group bünyesindeki tüm çalışanlar hayvan sağlığı politikalarındaki tüm gereksinimleri yerine getirmekle yükümlüdür.

SORUMLU BİRİMLER

1.    Canlı Faaliyetler 
2.    Yem Fabrikası
3.    Kalite Yönetim
4.    Üst Yönetim

GRS.000.QU.PO.0004 / 3.07.2019 / Rev. No: 1 / 18.08.2025

DİĞER SAYFALAR



Copyright 1963 - 2023 © Güres Group